Linda van Dijk

Linda van Dijk

Even voorstellen.. Mijn naam is Linda van Dijk, geboren in 1981 en woon in Woerden samen met mijn 2 katten. Ik werk bij Viteau Voel je goed. Bij Viteau werken we aan vitaliteit op de werkvloer doormiddel van het aanbieden van producten zoals water, fruit en diensten waar we mensen en bedrijven fitter mee kunnen maken en houden.
Ik studeer Saswitha voor yoga en wijsbegeerte in Bilthoven.

Wat betekent yoga voor jou? Yoga betekent voor mij een beweging naar een gevoel van tevredenheid. We kunnen het denken niet stilleggen maar wel de wervelingen van het denken. Het geeft mij helderheid, rust en ruimte om te groeien en te genieten in het moment.

Hoe lang beoefen je yoga? Ik beoefen 10 jaar yoga. Tijdens mijn reis ben ik voor het eerst in contact gekomen met yoga. Gelijk gaan lezen, doen en dacht ‘dit is veel belovend’ Ontzettend blij dat ik hierin ben blijven geloven want het duurde even voor ik door had hoe yoga voor mij voor betekenis kon zijn. 8 jaar geleden ben ik les gaan volgen bij Irma. Door de lessen van Irma ben ik erachter gekomen wat yoga voor mij betekent en geïnspireerd geraakt in de filosofie. In 2014 ben begonnen aan de opleiding Saswitha Yoga en Wijsbegeerte.

Wat is je favoriete yogahouding (asana)? Ik heb veel favorieten. De houding waarbij veel los gemaakt wordt is de heldenhouding, geworteld in de grond en van daaruit de kracht en energie naar voren en omhoog gericht. Heerlijk hoe de houding mij vraagt om het middengedeelte van lichaam te openen.

Wat maakt een yogales bijzonder? Dat we de kracht en de functie van de adem in het lichaam hebben kunnen ervaren.

Wie is jouw inspiratiebron op yoga gebied? Alles wat leeft,groeit en bloeit
Saswitha yogadocenten, Diana Plenckers en Anneke Verweijen.
Irma Vermeij- Door het mogen volgen van haar lessen heb ik yoga in mijn leven weten te integreren.
Kundalini Yogadocent Marieke de Lange.
Boek: Zien door yoga- Jogchum Dijkstra. De Yoga -Sutra’s van Patanjali – Dr. I.K. Taimni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

drie × 3 =